В Україні відкрили нове родовище газу

Читать на русском
Запаси відкритого родовища становлять як мінімум 400 мільйонів куб. м. На новому родовищі проводять роботи з облаштування свердловини і введення її у пробну експлуатацію.

У листопаді АТ Укргазвидобування відкрило четверте з початку року родовище газу в Харківській області.

Про це в середу, 5 грудня, повідомляє прес-служба компанії, пише «Слово і Діло».

«На етапі геологічного вивчення, за оцінкою УкрНДІгаз, запаси відкритого родовища становлять як мінімум 400 млн куб. м, а перспективні ресурси родовища загалом можуть становити близько 3,7 млрд куб. м блакитного палива», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відкриття родовища відбулося після завершення буріння і випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі.

Сьогодні на новому родовищі проводять роботи з облаштування свердловини і введення її у пробну експлуатацію. Також тривають пошуково-розвідувальні роботи.

В Укргазвидобуванні нагадали, що з початку року вже відкрито три нові родовища в Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які були отримані до 2017 року. Перспективні ресурси чотирьох нових родовищ загалом становлять 8,2 млрд кубометрів блакитного палива.

Нагадаємо, третє цього року родовище газу було відкрито в Харківській області 6 вересня.

У травні і червні 2018 року також ще було відкрито два нові родовища в Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які були отримані до 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: