У Харківській області відкрили нове родовище газу

Читать на русском
На етапі геологічного вивчення запаси родовища складають, мінімум, 375 млн куб. м, а перспективні ресурси оцінюються близько 1 млрд кубів.

Укргазвидобування відкрила третє в цьому році нове родовище в Харківській області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті компанії у четвер, 6 вересня.

«Відкриття родовища відбулося в серпні 2018 року після завершення буріння і випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами виконаних сейсморозвідувальних робіт і в рамках спеціального дозволу на користування надрами, отриманого в 2014 році», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на етапі геологічного вивчення запаси родовища складають, мінімум, 375 млн куб. м, а перспективні ресурси оцінюються близько 1 млрд куб. м.

Зараз проводяться роботи з облаштування свердловини і введення її в пробну експлуатацію, а також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі.

В Укргазвидобуванні нагадали, що в травні і червні 2018 року було відкрито два нових родовища в Харківській області на ділянках надр, спецдозволи, на які були отримані до 2017 року. У той же час, ряд питань з видачі спеціальних дозволів на нові ділянки досі залишається невирішеними.

«При цьому державна програма нарощування видобутку передбачає, що компанія буде щорічно отримувати 15-20 спецдозволів на нові ділянки для відкриття нових родовищ», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, у США зацікавилися видобутком українського газу.

Також ДТЕК почав бурити дві нові газові свердловини в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: