Росія прагне знищити корінний народ Криму – Порошенко

Читать на русском
Глава української держави нагадав, що раніше Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму.

Російська Федерація прагне знищити корінний народ Криму – кримських татар.

На цьому акцентував президент України Петро Порошенко під час виступу на форумі «70 років Загальної декларації прав людини: порядок денний для України» в понеділок, 3 грудня, пише «Слово і Діло».

«Якщо коротко охарактеризувати ситуацію з правами людини на території Криму – це свавілля, безправ'я й тотальна мілітаризація. Але тут відбувається ще один злочин – знищується цілий народ, кримські татари. Окупаційна влада прагне зробити те, що не вдалося Сталіну, – знищити лідерів, оголосивши Меджліс екстремістською організацією, зруйнувати ідентичність і розчинити корінний народ Криму в російському плавильному котлі», – зазначив він.

Глава української держави нагадав, що раніше Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму.

«Хочу підкреслити, що Україна й надалі продовжуватиме робити все можливе для якнайшвидшого повернення в Україну всіх заручників з окупованого Донбасу та з незаконно анексованого Криму, політичних в'язнів, які незаконно утримуються в російських в'язницях», – додав він.

Нагадаємо, Україна повністю закрила в'їзд до Криму для іноземців.

Також нагадаємо, захоплених українських моряків вивозять з окупованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: