Карта ООС: ситуація на сході України на 29 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 29 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу в штабі операції Об’єднаних сил по всій лінії зіткнення зафіксували 14 прицільних обстрілів з боку противника, 4 з яких велися з мінометів заборонених калібрів

На луганському напрямку з мінометів, кулеметів великого калібру та гранатометів обстріли українських позицій велися поблизу н.п. Хутір Вільний, Луганське та н.п. Кримське.

Поодиноке відкриття вогню зі стрілецької зброї зафіксоване також неподалік Новгородського, с. Шуми та Станиця Луганська.

На донецькому напрямку вчора було зафіксовано 8 випадків порушення російсько-окупаційними військами режиму перемир’я.

Тут противник вів вогонь по с. Піски та опорних пунктах наших захисників біля Гнутового. Також відбулася низка перестрілок в районах н.п. Мар'їнка, Красногорівка, Гнутове і Павлопіль.

Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, двоє дістали поранення.

За даними української розвідки, 28 листопада наші захисники знищили чотирьох окупантів, ще одного вдалося поранити.

З початку поточної доби, станом на 12:00 29 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано два випадки порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ на донецькому напрямку, зокрема, поблизу н.п. Тарамчук та с. Гнутове.

Станом на цю хвилину ситуація на сході України залишається стабільною і повністю контрольованою нашими військовими. Бойових втрат у лавах українських військ від початку цієї доби немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: