Десантників привітали з професійним святом

Читать на русском
Десантно-штурмові війська ЗСУ привітали з професійним святом. Бойові операції – рейд 2014 року та героїчні бої за Донецький, Луганський і Краматорський аеропорти – вписані в історію України.
Ілюстративне фото.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій та секретар РНБО Олександр Турчинов привітали Десантно-штурмові війська Збройних сил України з їхнім професійним святом.

Як пише «Слово і Діло», по це вони написали в соцмережах.

Декомунізація армії: чи потрібно позбуватися радянських символівНавіщо потрібна декомунізація армійських свят і відмова від ще радянських бойових традицій, розбирався журналіст Денис Попович.

«Марунові берети – символ крові українських воїнів-десантників, пролитої в боях за Батьківщину. Ви – незламні сини своєї країни, якими пишається кожен українець. Вітаю наших мужніх хлопців зі святом. Нехай небесний покровитель – Архангел Михаїл – захищає й береже вас», – написав Порошенко в Twitter.

Андрій Парубій у своєму привітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, зазначив, що легендарні бойові операції українського десанту – рейд 2014 року та героїчні бої за Донецький, Луганський і Краматорський аеропорти – назавжди вписані в історію України.

Прем’єр Гройсман подякував Десантно-штурмовим військам за мужність і відвагу.

«Головні риси Десантно-штурмових військ – віддане служіння своєму народу, високий професіоналізм та мужність, беззаперечна готовність до боротьби за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Героїзмом, хоробрістю й мужністю в протистоянні російському агресору воїни Десантно-штурмових військ вписали славну сторінку доблесті й відваги до літопису народної слави, й підтвердили, що українці здатні захистити свою країну», – йдеться в привітанні Турчинова.

Нагадаємо, раніше ВР перейменувала десантні війська. Серед військових щодо цих змін розгорілася суперечка.

Також День ДШВ тепер відзначатимуть 21 листопада.

Раніше в ЗСУ створили новий десантний підрозділ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: