Продавців зобов'яжуть перейти на електронні платежі з 2019 року

Читать на русском
Під платіжними засобами маються на увазі POS-термінали, а також платіжні онлайн-сервіси q мобільні додатки

МЕРТ розробило проект постанови з новим обов'язковим графіком переведення всіх підприємств сфери торгівлі товарами і послугами на прийом безготівкових платежів вже з липня 2019 року.

Список способів безготівкової оплати розширюється, повідомляє Finclub, передає Слово і Діло.

Етапи графіка пропонується прив'язати до виду діяльності підприємства.

«Суб'єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), включаючи товари (послуги), що продаються дистанційно, зобов'язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв або електронних платіжних сервісів» , - йдеться в проекті МЕРТ.

Під платіжними засобами маються на увазі POS-термінали, а також платіжні онлайн-сервіси, мобільні додатки, системи інтернет-банкінгу та переказу на рахунок суб'єкта господарювання, які забезпечують переказ грошей цілодобово.

Як зазначено, до 1 липня 2019 року безготівкові платежі зобов'язані почати приймати компанії, які продають техніку, що підлягає гарантійному ремонту, підакцизні товари, ювелірні вироби, лікарські препарати, надають житлово-комунальні послуги, медичні та стоматологічні послуги, туристичні агентства, ресторани, готелі.

До 1 січня 2020 року безготівкові платежі зайдуть в сегменти продажу автомобілів, мотоциклів і запчастин до них, їх ремонту, оренди транспортних засобів, поштової та кур'єрської діяльності, всіх видів пасажирських і вантажних перевезень, фітнес-центрів, в сфері культури, охорони здоров'я, страхування і приватного пенсійного забезпечення.

До 1 липня 2020 року безготівкові платежі зобов'язані вживати всі, хто продає товари і послуги вартістю понад 50 неоподатковуваних мінімумів (850 гривень). Виключно в безготівковій формі необхідно проводити всі платежі на суму понад 50 тис. гривень.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив платежі по відбитку пальця.

Відзначимо, в Україні запрацювала технологія платежів SWIFT gpi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: