Стало відомо, скільки електроенергії йде на майнінг

Читать на русском
На видобуток криптовалют щодня витрачається близько ГВт електроенергії за день, і змінити це поки неможливо.

Видобуток криптовалют забирає 1% від загального споживання електроенергії в усьому світі.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить дослідження принстонського вченого Арвінда Нараяна, повідомляє в понеділок, 27 серпня, Еспресо.

Вчений зазначає, що зробити цей процес більш екологічним поки неможливо, адже єдине, що визначає, скільки енергії буде витрачатися на видобуток, - це вартість криптовалюти.

«Якщо ціна на криптовалюту підвищиться, то кількість енергії, яка буде витрачатися на обчислення, теж збільшиться. Якщо ціна знизиться, то й енергії для виробництва знадобиться менше», - каже Нараян.

За його словами, усе інше не має значення.

«Візьміть приклад із суміжного виробництва: підвищення ефективності гірничодобувного обладнання практично не впливає на споживання енергії», - зазначив вчений.

Нараян підрахував, що зараз на видобуток криптовалют витрачається близько ГВт електроенергії за день. Він додав, що в його підрахунках не враховуються інші показники: під час гонитви за видобутком біткоїнів обладнання дуже сильно нагрівається, тому майнерам потрібна додаткова енергія для охолодження.

Як повідомлялося, в кав'ярнях Starbucks можна буде розрахуватися криптовалютами. Компанія планує запустити послугу вже в листопаді поточного року.

Також Google заборонив майнінг на Android.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: