Українці витрачають на продукти понад половину доходу

Читать на русском

Домогосподарства України в другому кварталі 2018 року витрачали на продовольчі товари та харчування поза домом 52,9% своїх витрат.

Про це повідомляє Державна служба статистики з посиланням на дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у середу, 14 листопада, пише «Слово і Діло».

За даними відомства, 22,7% витрат українців пішло на непродовольчі товари, 13,8% - на оплату послуг (включаючи послуги ЖКГ), 2,9% на особисте підсобне господарство, 7,7% - інші витрати.

Держстат проводить вибіркові обстеження населення (домогосподарств) з 2004 року. Обсяг щорічної вибірки в 2014 - 2018 роках - 13029 домогосподарств. Обсяг вибірки 2018 року, за винятком кількості домогосподарств, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу, становить 12228 домогосподарств.

Раніше Держстат повідомив, що найбільше грошей - 50,3% - українці витрачають на продовольство і харчування поза домом. При цьому в містах на харчування витрачають більше, ніж у селах, зате в селах витрати на непродовольчі товари є більшими, ніж у громадян, що живуть в містах.

Також стало відомо, що в Україні зріс рівень бідності. За підсумками 2017 року, він збільшився до 27%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: