У СБУ розповіли про результати обшуку в Бережної

Читать на русском
Під час обшуків було вилучено документи, електронні носії, лист на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова і злиток золота, стверджують у спецслужбі.

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків у лідера громадського об'єднання Сила добра Олени Бережної виявили документи та електронні носії, які свідчать про її антиукраїнську діяльність.

Знайдено листа на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова і кілограмовий злиток золота.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці СБУ у Facebook у середу, 7 листопада, пише «Слово і Діло».

«У цієї громадянки, крім численних документальних матеріалів і електронних носіїв, які свідчать про її протиправну діяльність, наші співробітники виявили також листа до міністра закордонних справ держави-агресора С. Лаврова про необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні... Виявляється, жінка так мужньо захищала зовсім не документи, а кілограмовий злиток золота», - йдеться в повідомленні.

У спецслужбі нагадали, що слідчі дії у помешканні Бережної проходили в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею про держзраду.

В СБУ також зазначили, що пройшли обшуки і у лідера політичної партії Союз лівих сил Василя Волги.

«Наші співробітники вилучили у нього обладнання для ведення таємних переговорів і магнітні носії інформації, що вказують на його співпрацю з країною-агресором», - заявили в спецслужбі.

Крім того, у кількох інших фігурантів вилучено незареєстровану зброю і проросійську атрибутику.

Нагадаємо, 6 листопада співробітники СБУ проводили обшуки в Олени Бережної та деяких її соратників, які планували брати участь у мітингу та покладанні квітів до пам'ятника Ватутіну в зв'язку з 75-ю річницею визволення Києва від фашистів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: