Карта ООС: ситуація на сході України на 6 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 5 листопада російсько-окупаційні війська продовжували здійснювати вогневі провокації в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби ворог здійснив 14 прицільних обстрілів захисників України.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом 5 листопада двох окупантів російсько-терористичних військ поранено.

Втрат серед захисників України внаслідок бойових дій протягом минулої доби немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушували режим припинення вогню зі стрілецької зброї поблизу н.п. Новолуганське та Хутір Вільний, з гранатометів в районі Луганського.

Донецький напрямок

Традиційно спостерігається більша ворожа активність. Тут окупанти 11 разів вели прицільні обстріли в бік підрозділів Об’єднаних сил.

В основному російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші із гранатометів та іншого піхотного озброєння. Непоодинокі ворожі обстріли спостерігалися поблизу н.п. Гнутове, Красногорівка, Павлопіль та Новомихайлівка.

Окрім цього, ввечері окупанти випустили по оборонцям Павлопіля 4 міни забороненого Мінськими угодами 120-го калібру.

Підрозділи Об’єднаних сил з метою збереження життя та здоров’я особового складу були змушені 6 разів застосовувати у відповідь штатне піхотне озброєння. Зазначимо, що наші захисники не порушують Мінські домовленості.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 6 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано два прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Ворог зранку вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї поблизу Павлопіля. Після 10:00 – з ручних протитанкових гранатометів в районі Пісків.

В обох випадках адекватний вогонь у відповідь наших захисників зі стрілецької зброї примусив окупантів до дотримання режиму тиші.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у підрозділах Об’єднаних сил немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: