ГПУ назвала суму, яку заплатив Клюєв за крісло в Кабміні

Читать на русском
Син Азарова нібито отримав 18 млн доларів за призначення Андрія Клюєва першим віце-прем'єром.

Син Азарова нібито отримав 18 млн доларів за призначення Андрія Клюєва першим віце-прем'єром.

Генеральна прокуратура України володіє інформацією, що син колишнього прем'єр-міністра отримав 17,78 млн доларів від братів Клюєвих за посаду першого віце-прем'єра. Про це повідомляється в рішенні Печерського районного суду міста Києва, оприлюдненому в понеділок, 4 вересня, в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише «Слово і Діло».

Встановлено, що за день до голосування за уряд Миколи Азарова структури братів Клюєвих продали компанії, пов'язаній з Олексієм Азаровим, корпоративні права на ТОВ Предіум Форест. Сума угоди склала близько $5 тис. За 2,5 місяці Клюєви викупили компанію за 17,78 млн доларів.

У ГПУ вважають, що ці фінансові операції є завуальованою формою дачі хабара за вирішення питання про призначення Андрія Клюєва на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

Гроші від угоди під виглядом інвестиційного доходу отримала кіпрська компанія Aspelta Trading, яка перерахувала їх австрійським компаніям Garda Handels -Und Beteiligungs GMBH, Asa Luftfahrt Formgestaltung GMBH і Белізький офшор Lynnfield Enterprises Limited, контрольована Олексієм Азаровим, а також Фрідріху Бублей, директору австрійських компаній Азарова- молодшого.

Частина цих грошей була витрачена на придбання нерухомості в Італії.

Раніше суд зняв арешт з рахунків компаній Клюєвих.

Також суд не дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти Андрія Клюєва.

Нагадаємо, раніше Клюєв розповів про наказ Януковича під час розстрілу Майдану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: