Нацбанк дав прогноз щодо трудової міграції

Читать на русском
Наступного року трудова міграція українців вже не матиме такого значного тиску на зростання заробітних плат.

Національний банк України прогнозує зниження тиску трудової міграції українців на зростання заробітних плат наступного року.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомили в прес-центрі НБУ у четвер, 25 жовтня.

«На відміну від останніх двох років, у наступному році трудова міграція українців вже не матиме такого значного тиску на зростання заробітних плат», - додали в НБУ.

У НБУ вважають, що продовження відтоку робочої сили з України високими темпами створює підвищення диспропорцій між попитом і пропозицією на ринку праці, що супроводжується зростанням заробітних плат і відповідно - інфляції разом зі зниженням потенціалу економіки.

Так, зростання зарплати в липні підтримувалося підвищенням мінімальної зарплати, а також інтенсивною трудовою міграцією. Останнє обумовлює тиск на заробітні плати в сторону підвищення не тільки через зменшення пропозиції робочої сили на ринку праці, а й через процеси наближення (конвергенції) заробітних плат в Україні до заробітних плат сусідніх країн, зазначено у звіті НБУ.

Як повідомлялося, обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2018 року склав 2,819 млрд доларів. Це на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року - 2,262 млрд доларів.

Нагадаємо, Національний банк України підвищив прогноз зростання споживчих цін у 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: