Які три проблеми заважають Україні рухатися вперед?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Після чудового, мужнього й чесного Майдану-2014, потужного сплеску надій на майбутнє й масового ентузіазму Україна до 2018 року, несподівано для себе, опинилася на краю глибокої прірви.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«За ці кілька нещасних років країна раптом опинилася між трагедією й катастрофою. Рідкісний випадок в історії Європи. Парадоксальний стан цілої країни, який триває вже кілька років. Ми – «заморожена Україна», – зазначив Небоженко.

На його переконання, ми не можемо рухатися вперед, адже цьому люто й успішно чинить опір олігархічна влада, витягаючи з України останні сили, але стояти на місці, занурюючись у трясовину, також вкрай небезпечно.

«І ми не знаємо, чи це історичний глухий кут, чи маятник Фуко», – підкреслив експерт.

Тому зараз в України три проблеми. По-перше, влада впевнена, що населення України слабке й безпорадне, тому з ним можна робити що завгодно, уточнив він.

Всюдисуща політика, якої ніде немає. Колонка Леоніда ШвецяВ Україні ніхто серйозно не готується до виборів президента в 2019 році. Нові кандидати не вражають, а політиків зі стажем українці на посаді глави держави бачити не хочуть.

«Від занурення у злидні до постійної жахливої брехні, маніпулювання й позбавлення майбутнього цілі покоління. У замороженому стані з Україною можна робити що завгодно», – додав політолог.

«По-друге, це дійсно так. Ми слабкі, безпорадні й розгублені. Вічне минуле, що триває, яке приходить до нас у різному вигляді, замінило нам живу, динамічну сучасність і сильне майбутнє», – пояснив він.

Це не застій, а трагедія цілої країни, яка не відчуває себе живою, акцентував експерт.

По-третє, на його думку, зміни в країні відбудуться несподівано і для влади, і для населення України.

«Але все це несе не лише нові шанси для України, а й нові небезпечні проблеми, з якими вона раніше не стикалася», – резюмував Віктор Небоженко.

Раніше «Слово і Діло» писало про тих, хто змінює Україну на краще. Детальніше – в матеріалі «Ровесники незалежності України. Хто вони й чим займаються».

Більше про президентську кампанію-2019 в Україні – в авторському матеріалі «Всюдисуща політика, якої ніде немає. Колонка Леоніда Швеця».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: