Україна планує випустити десятирічні євробонди

Читать на русском
Україна після оголошення нової програми Міжнародного валютного фонду почала підготовку до розміщення єврооблігацій.

Україна після оголошення нової програми Міжнародного валютного фонду почала підготовку до розміщення єврооблігацій.

Як інформує «Слово і Діло», за даними «Інтерфакс-Україна», заплановано розмістити 10-річні папери в доларах. Також може розглядатися додаткове розміщення 5-річного траншу.

Україна отримала понад 1 мільярд від розміщення єврооблігаційЦі кошти будуть використані для фінансування загального фонду державного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Зустрічі з інвесторами пройдуть у Великій Британії та США, road show стартує 23 жовтня. Організаторами призначено BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs і J.P. Morgan.

В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова наприкінці минулого тижня повідомила, що Україна зберігає плани здійснити в 2018 році зовнішні запозичення майже на $2 млрд, які планувалися на першу половину цього року. Один із варіантів – розміщення євробондів.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Україна розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд з прибутковістю 7,375%. Організаторами були BNP Paribas, Goldman Sachs і JP Morgan. Одночасно з розміщенням нового випуску Мінфін України викупив єврооблігації з погашенням у 2019-му та 2020 роках на загальну суму $1,576 млрд. Торішня угода стала першим ринковим розміщенням для України з 2013 року.

У 2014-2016 роках Україна щорічно розміщувала 5-річні єврооблігації обсягом $1 млрд. Боргові папери були гарантовані США, що дозволяло країні позичати за рекордно низькими ставками.

19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів вирішив підвищити ціну на газ для населення на 23,5%, після чого МВФ оголосив про попередню домовленість з приводу нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA) обсягом $3,9 млрд, яка замінить нинішню програму розширеного фінансування (EFF).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: