Roshen та БКК припинили битву за Київський торт

Читать на русском
Кондитерська корпорація Roshen більше не має претензій до Київського БКК щодо порушення прав інтелектуальної власності.

Кондитерська корпорація Roshen більше не має претензій до БКК щодо порушення прав інтелектуальної власності.

Як інформує «Слово і Діло», про це виданню liga.net повідомило джерело, знайоме з перебігом судових розглядів.

«Ми уклали мирову з БКК щодо Київського торту, і щодо червоної стрічки, і щодо «Золотого ключика. Вже з наступного року споживач це зрозуміє, побачивши торти на полицях», – сказало джерело.

Водночас у Держреєстрі судових рішень оприлюднили визначення від 18 жовтня, в якому Roshen просить суд скасувати раніше ухвалені рішення щодо забезпечення позовів з інтелектуальної власності. Суд прохання корпорації задовольнив.

Як повідомлялося, в червні Антимонопольний комітет оштрафував компанію Київський БКК на 326,1 тис. грн за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку Roshen.

Судові суперечки за право використання назви Київський торт, а також елементів упаковки продукції у вигляді листя каштанів і червоної стрічки із золотими написами найбільший кондитер країни веде вже понад рік. Крім того, між конкурентами виникла суперечка з приводу схожості тортів «Золотий ключик» і «Казковий ключик», які споживач нібито може сплутати.

Нагадаємо, Господарський суд Києва заборонив ПАТ «Київхліб» випускати продукцію тортів в упаковці, схожій на «Золотий ключик» підприємства Roshen, до розгляду спору з Roshen по суті.

Згодом компанія «Київхліб» вирішила відмовитися від позову до кондитерської корпорації Roshen про визнання права на упаковку торта «Казковий ключик».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: