У Харківській області горять склади з зерном

Читать на русском
Пожежу на зерноскладах ще гасять. У Харківській області загорілися дві будівлі, де зберігається насіння соняшника та пшениці.

У ніч на неділю, 21 жовтня, на території сільгосппідприємства в селі Гаврилівка у Барвінківському районі почалася пожежа на зерноскладах, яку досі гасять.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на регіональне управління ДСНС.

У Мінагрополітики розповіли про новий урожай зернаУкраїна станом на 4 липня зібрала 4,7 млн ​​тонн зерна нового врожаю з 1,6 млн га за врожайності 29,3 ц/га.

«Пожежа виникла у складському приміщенні з насінням соняшнику і швидко перекинулася на сусідній склад із зерном пшениці», - йдеться в повідомленні.

Гасити вогонь почала добровільна пожежна команда сільгосппідприємства на своїй автоцистерні. Незабаром на місце події прибули рятувальники пожежно-рятувальної частини ДСНС із Барвінкового.

На той час дві складські будівлі вже горіли повністю на площі 800 кв.м й існувала загроза поширення вогню на сусідні склади. Через велике горюче навантаження всередині складів (в одному зберігалося 1795 тонн соняшнику, в іншому - 1679 тонн пшениці) гасити вогонь було ще складніше.

До гасіння пожежі було додатково залучено два пожежних підрозділи з міста Лозова та селища Близнюки, а також пожежний потяг зі Слов'янська. До осередку горіння і на захист сусідніх складів було подано п'ять пожежних стволів.

О 2:20 пожежу було локалізовано. Рятувальники не допустили розповсюдження полум'я на поряд розташовані склади.

Зараз на місці події працюють 22 людини особового складу ДСНС, добровольці, п'ять пожежних автоцистерн та команда пожежного потяга.

Причина займання та розмір завданих збитків встановлюються.

Нагадаємо, в Тернопільській області на дорозі згорів КамАЗ із насінням сої.

Також у Сумській області вибухнув зерновий елеватор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: