Карта ООС: ситуація на сході України на 17 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 17 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби противник не припиняв спроб дестабілізувати ситуацію в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях. За добу з боку ворога зафіксовано 19 обстрілів наших позицій, у тому числі із озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 19 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник тричі застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 14 мін 120-го та 12 мін 82-го калібрів.

Підрозділи Збройних Сил України 7 разів відкривали вогонь у відповідь.

Із сумом змушені повідомити, що під час бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули.

Ще один наш захисник протягом минулої доби був поранений, його оперативно доставлено до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Напрямки:

На луганському напрямку бойовики порушили режим перемир’я тричі

Зранку неподалік Станиці Луганської ворог вкотре влаштував провокацію зі стрілецької зброї.

З 8-ї години вечора протягом 40 хвилин противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння бойової машини піхоти на опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

Крім того, тут, а також біля Новозванівки окупанти застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку було 16 обстрілів

Російсько-окупаційні війська використовували стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети великого калібру під час обстрілів наших оборонних позицій поблизу населених пунктів Павлопіль, Піски, Водяне, Чермалик, Лебединське, Широкине, Гнутове, Мар’їнка та Березове.

У Мар’їнці та Березовому по наших захисниках вели вогонь снайпери.

Опорні пункти Збройних Сил України неподалік Водяного з близько 8-ї ранку протягом години були обстріляні з мінометів 120-го калібру з напрямку окупованої Ужівки.

Обстановка станом на ранок 17 жовтня

Від початку цієї доби, станом на 9-ту ранку зафіксовано 4 випадки відкриття російсько-окупаційними військами вогню, усі на Донецькому напрямку. Зауважимо, що ворог продовжує нехтувати попередніми домовленостями, і знову вдався до застосування важкого озброєння.

З опівночі противник протягом майже півтори години провокував наших військових неподалік Лебединського, ведучи вогонь з кулеметів великого калібру.

Також у нічну пору доби з піхотного озброєння майже дві години окупанти обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Гнутового.

Після 7-ї ранку ворог знову активізувався поблизу згаданих населених пунктів.

Так, військовослужбовці Збройних Сил України нарахували 3 розриви мін 82-го калібру в районі Лебединського. А захисники Гнутового були обстріляні з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає. Ситуація повністю контрольована українськими підрозділами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: