ВРП продовжила відсторонення підозрюваного НАБУ судді Озерова

Читать на русском
Антикорупційний прокурор домігся продовження відсторонення від правосуддя підозрюваного судді з Луганської області.

Вища рада правосуддя продовжила до 20 листопада відсторонення від правосуддя судді Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ВРП ухвалила сьогодні, 16 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про продовження відсторонення від правосуддя – задовольнити частково. Тимчасово до 20 листопада відсторонити від правосуддя суддю Старобільського райсуду Луганської області Віталія Озерова», – заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Прокурор САП Роман Кимлик просив суд продовжити відсторонення судді Озерова, оскільки досудове розслідування ще триває й існують ризики впливу підозрюваного на свідків; знищення, спотворення чи приховування речових доказів або перешкоджання слідству іншим чином. Він також повідомив, що досудове розслідування Холодницьким було продовжене до 20 листопада. Прокурор додав, що наразі судом призначена експертиза звукозапису в справі, й вона ще не завершена.

Своєю чергою представник судді Озерова заперечував проти задоволення клопотання.

Нагадаємо, 16 серпня НАБУ і поліція викрили на хабарі суддю Озерова. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд заарештував майно Озерова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: