Ярош відкликав батальйони УДА з Донбасу

Читать на русском
Батальйони Української добровольчої армії виводяться з передової, щоб почати підготовку загонів тероборони.

Народний депутат Дмитро Ярош, який є командувачем Української добровольчої армії, заявив про відведення двох батальйонів УДА з передової на Донбасі, щоб почати підготовку загонів територіальної оборони в усіх областях України.

Як пише «Слово і Діло», про це він оголосив під час виступу в Дніпрі, повідомляє видання «Дніпроград».

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро ЯрошІз законотворчою діяльністю в Яроша не склалось, а обіцянка під час війни бути не в Раді, а на передовій, поки що в процесі виконання. Втім, у парламенті він також майже не буває.

«Цього дня (14 жовтня – ред.) я оголошую про те, що 5 і 8 окремі батальйони УДА виходять з передової, але ми не виходимо з війни. Поки триває війна, ми будемо брати участь у ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА – це побудова територіальних загонів оборони, які мали б чіткий функціонал», – зазначив Ярош.

За його словами, завдання загонів полягатиме в підготовці руху опору в кожній області. Крім цього, територіальні підрозділи мають об'єднати учасників бойових дій, яких тепер усіма способами розділяють зацікавлені люди.

«Ми бачимо як після «дембеля» починають «дерибанити» учасників бойових дій. Ми маємо величезну кількість АТОшних організацій, що призводить до розпорошення потенціалу, який реально може бути найважливішим для України зараз. Завдання УДА – зібрати всіх, хто воював, в єдиний ударний кулак», – додав Ярош.

Також Ярош зазначив, що не вірить в дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі і бачить лише силовий спосіб звільнення окупованих територій.

Зазначимо, раніше Ярош і командувач об'єднаних сил Сергій Наєв обговорили питання участі бійців УДА в лавах Збройних сил України за умови укладення контракту.

Однак Дмитро Ярош передумав вносити в Раду законопроект про українську добровольчу армію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: