Карта ООС: ситуація на сході України на 16 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 16 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували вогневі провокації проти Українських захисників. При цьому ворог застосовував міномети та гранатомети різних типів, а поблизу Авдіївки відбулося бойове зіткнення.

Загалом протягом минулої доби ворог 37 разів порушив режим тиші. Підрозділи Об’єднаних сил 14 разів давали адекватну відповідь із штатного піхотного озброєння з метою збереження життя та здоров’я особового складу, та не порушуючи Мінських угод.

Вчора, російська збройна агресія знову забрала життя Українського героя. Вдень, внаслідок бойових дій, отримав поранення несумісне з життям один наш захисник, 1991 р.н.

Окрім цього, внаслідок бойових дій троє наших захисників отримали поранення. Наразі наші військові отримують кваліфіковану допомогу у військових госпіталях. Стан їх здоров’я – задовільний.

Напрямки:

На луганському напрямку було 9 ворожих обстрілів

Ворог дотримувався режиму тиші з опівночі до 15:00.

Вогневі провокації з мінометів калібру 120 мм, що нагадаємо, заборонений до застосування Мінськими угодами, ворог вів поблизу Троїцького, Новолуганського та Південного. Міномети калібру 82 мм окупанти застосовували по Українським захисникам Світлодарська, Троїцького, двічі поблизу Луганського.

Стрілецьку зброю ворог застосував в районі Кримського, гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Луганського.

Підрозділи Об’єднаних сил ефективно вели вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, придушуючи ворожі збройні провокації.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська провели 28 прицільних обстрілів

Минулої доби розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм зафіксували ввечері захисники Талаківки, та з 82-го калібру – в районі Гнутового.

Також непоодинокі ворожі обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння спостерігалися поблизу н.п. Мар’їнка, Широкине, Лебединське, Чермалик, Гнутове, Піски, Водяне, Старогнатівка, Павлопіль, Невельське, Степне, Березове.

За уточненими даними, вчора зранку відбулося бойове зіткнення

З 05:40 під час ворожого обстрілу з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по одному з опорних пунктів Об’єднаних сил в районі Авдіївки, наш спостерігач о 06:05 помітив групу противника, чисельністю близько 10 осіб, які підійшли з боку окупованого села Яковлівка на відстань 70-100 м. Перевірка ворога наших захисників на пильність зірвалася. Зосередженим вогнем зі стрілецької зброї наші військові зупинили окупантів. Противник посилив інтенсивність обстрілу та о 06:30 під прикриттям вогню відступив із втратами. Окрім цього, ворог кинув на полі бої зброю – ручний кулемет, який за номерним обліком ніколи не перебував у Збройних Силах України.

Втрат серед захисників України внаслідок цього бойового зіткнення немає, натомість, за даними розвідки, втрати окупантів складають двоє загиблих.

Щодо ситуації на лінії фронту сьогодні, 16 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 зафіксовано 5 ворожих обстрілів.

З гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели обстріл оборонців Новозванівки, Павлопіля, Пісків.

Розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм зафіксували зранку захисники Водяного.

Також сьогодні, після 09:00 ранку зафіксовано чергове порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ поблизу Станиці Луганської. Ворог вів прицільний обстріл зі стрілецької зброї з боку окупованого села Миколаївка. Таким чином окупанти вчергове зривають домовленості щодо розведення сил та засобів сторін у цьому районі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: