Екс-заступник голови Вищого госпсуду підозрюється у фінансуванні «ЛДНР»

Читать на русском
Пов'язані з колишнім чиновником фірми нібито регулярно платили структурам сепаратистів на Донбасі так звані податки і збори.

Колишній заступник голови Вищого господарського суду України підозрюється у фінансуванні сепаратистів з «ЛНР» і «ДНР».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, 12 жовтня.

«Оперативники спецслужби встановили, що під час перебування на посаді зловмисник за неправомірну винагороду впливав на ухвалення необхідних замовникам судових рішень. Для легалізації отриманих коштів суддя через довірених і підставних осіб, зокрема, скуповував бізнес-об'єкти і комерційну нерухомість на тимчасово окупованих територіях Донецької області», - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, підконтрольні підозрюваному комерційні структури на окупованій території регулярно платили так звані податки і збори структурам сепаратистів. В одному з приміщень екс-заступника керівника суду розміщувався «центробанк ДНР».

«Під час санкціонованих слідчих дій у Києві за адресами проживання зловмисника, інших фігурантів справи і в їхніх офісах правоохоронці вилучили документацію і носії інформації, які можуть свідчити про причетність зловмисників до складання комерційних угод на території ОРДЛО і фінансування сепаратистів», - зазначили в СБУ.

Підкреслюється, що під час обшуків також вилучили понад $210 тисяч, понад 11 тисяч євро і більше 230 тисяч грн.

«За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили й самого колишнього заступника голови», - повідомили в СБУ.

Своєю чергою видання Українська правда повідомляє з посиланням на джерела в правоохоронних органах, що мова йде про Артура Ємельянова.

Раніше СБУ назвала нові імена найманців ПВК «Вагнера».

Також у СБУ повідомили, як сепаратисти планували захопити південь України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: