Поліція посилить охорону церков на вихідних

Читать на русском
Заходи пов'язані з тим, щоб не допустити можливих порушень громадського порядку та безпеки громадян.

Поліція посилить охорону порядку біля релігійних споруд на ці вихідні, 13-15 жовтня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич, інформує прес-служба відомства в п'ятницю, 12 жовтня.

У Нацполіції відзвітували про успіхи в боротьбі зі злочинністюВ Україні загальна злочинність, порівняно з 2013 роком, зменшилася на 10 відсотків, повідомив голова Нацполіції.

За словами Фецевича, такі заходи пов'язані з тим, щоб не допустити можливих порушень громадського порядку та безпеки громадян, які беруть участь у святкуванні Дня захисника України або в релігійних богослужіннях з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.

«Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наряди груп реагування патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без винятку, без приналежності до конфесій», - наголосив Фацевич.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці діятимуть жорстко у відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі.

Нагадаємо, вчора священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату Філарета.

Також своїм рішенням Синод підтримав продовження надання автокефалії України. Зокрема, документ підтверджує вже ухвалене рішення про те, що Вселенський Патріархат приступає до надання автокефалії церкві України.

Крім того, повідомлялося, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання томосу Українській православній церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: