В Україні на третину впало автовиробництво

Читать на русском
У вересні 2018 року в Україні виробили 550 автотранспортних засобів, що на 33 відсотка менше порівняно з вереснем минулого року.

У вересні 2018 року в Україні виробили 550 автотранспортних засобів, що на 33 відсотка менше порівняно з вереснем минулого року.

Про це повідомляє профільна асоціація Укравтопром, пише «Слово і Діло».

При цьому черкаський автобусний завод зміг за вересень наростити виробництво на 19%, випустивши 43 одиниці автотранспорту, чернігівський автозавод - на 31%, випустивши 21 одиницю.

В асоціації зазначають, що зростання відбулося за рахунок надзвичайно низької бази порівняння.

У легковому сегменті українського автопрому продовжує працювати тільки Єврокар, де за місяць SKD методом було складено 476 автомобілів.

Обсяг вересневого складання підприємства порівняно з 2017 роком зменшився на 8%. Всього випуск легкових автомобілів в Україні відносно вересня минулого року просів на 31%.

Виробництво вантажних автомобілів минулого місяця становило всього 3 одиниці, що в 20 разів менше від результату вересня минулого року.

Автобусне виробництво зменшилося на 3% - до 71 шт.

Всього з початку року в Україні було виготовлено 5 094 одиниць автотранспортних засобів. Це на 11% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, в Україні впали продажі нових легкових авто.

Проте продажі старих автомобілів виросли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: