Українці скоротили купівлю валюти

Читать на русском
Чистий продаж валюти населенням України з початку року перевищив купівлю більш ніж на $1,5 млрд.

У вересні населення України істотно скоротило обсяги продажу і купівлі валюти на готівковому ринку.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані Національного банку, опубліковані в понеділок, 8 жовтня.

Нацбанк має намір дозволити купівлю валюти онлайнЗміни заплановані на 7 лютого 2019 року, коли набуде чинності закон Про валюту і валютні операції, прийнятий Верховною Радою в червні.

У цілому банки продали в доларовому еквіваленті 748,7 млн, у тому числі $573,7 млн, і викупили в доларовому еквіваленті 964,1 млн, у тому числі $702,9 млн. Таким чином обсяг купівлі банками готівкової іноземної валюти перевищив обсяг продажу на $215,4 млн на еквіваленті.

Нагадаємо, в серпні обсяг продажів валюти населенню перевищив купівлю в доларовому еквіваленті на 46 млн. Тоді українці купили валюту на 1,045 млрд доларів.

У цілому з початку року сальдо операцій з готівковою іноземною валютою в доларовому еквіваленті склало 1,539 млрд, у тому числі банки продали валюту на $6,741 млрд (у еквіваленті) і купили на $8,28 млрд (у еквіваленті).

Раніше стало відомо, що у вересні міжнародні резерви України скоротилися на 3,5% і станом на 1 жовтня становили 16,638 млрд доларів. Тепер обсяг резервів покриває 2,8 місяця майбутнього імпорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: