Лагард допустила погіршення прогнозу для світової економіки

Читать на русском
Ризики в світовій економіці почали матеріалізуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки.

Ризики в світовій економіці почали матеріалізуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, передає Інтерфакс з посиланням на агентство Bloomberg.

Прогноз буде оприлюднено в звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ на індонезійському острові Балі.

У липні МВФ очікував, що глобальний ВВП зросте на 3,9% цього року і на стільки ж - в наступному.

«Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті, а зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізуватися», - заявила Лагард.

До таких ризиків вона віднесла протекціоністську риторику, яка почала перетворюватися в «реальні торгові бар'єри», а також посилений тиск на ринки, що розвиваються, викликане зміцненням долара США і жорсткістю грошово-кредитної політики.

Голова МВФ закликала країни світу вирішити свої торгові протиріччя, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Раніше повідомлялося, що Fitch погіршило прогноз зростання світової економіки через суперечку США і Китаю.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, наскільки збігаються реальні показники економіки України з прогнозами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: