Порошенко підписав закон про боротьбу з піратством

Читать на русском
Реалізація закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права.

Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до статті 5 закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».

Як повідомляє у вівторок прес-служба президента України, метою цього закону є вдосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних, пише «Слово і Діло».

«Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству та незаконному використанню цих захисних елементів», – ідеться в повідомленні.

У президента зазначають, що реалізація цього закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права.

Як повідомлялося, 4 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект (№4571), яким вносяться деякі зміни до процедури видачі контрольних марок до аудіовізуальних творів, фонограм, комп'ютерних програм, баз даних.

Згідно з текстом законопроекту, документи – заява та перелік найменувань примірників – мають подаватися на паперових та електронних носіях.

Водночас установа, що займається видачею контрольних марок, протягом трьох робочих днів із дня видачі таких марок оприлюднить на своєму офіційному веб-сайті перелік найменувань зразків аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних із зазначенням творів, зафіксованих на цих зразках, дані про заявника, щодо якого ухвалили рішення про видачу контрольних марок, а також їх кількість, серію та номер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: