Україна звернеться до ОБСЄ з проханням з'ясувати причини отруєння водою в Макіївці

Читать на русском
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій заявили, що окупаційна влада приховує точну кількість отруєних водою в Макіївці Донецької області.

Україна звернеться до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням з'ясувати причини масового отруєння водою в окупованій Макіївці Донецької області.

Про це 28 вересня повідомили на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, передає Слово і Діло.

У міністерстві заявили, що окупаційна влада приховує точну кількість постраждалих.

«Було направлено звернення до представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням прислати представників місії в місце спалаху захворювання для з'ясування причин отруєння населення України, яке зараз змушене проживати на окупованій території», - йдеться в повідомленні.

З 25 вересня в міську лікарню Макіївки стали масово звертатися зі скаргами на погане самопочуття місцеві жителі. Люди скаржилися на біль в області живота, блювоту, озноб, підвищену температуру, а в тяжких випадках - на виражену інтоксикацію і зневоднення.

Станом на 28 вересня число постраждалих склало 117 осіб.

Попередньо встановлено, що масове отруєння питною водою в окупованій Макіївці Донецької області сталося через використання марганцю для знезараження замість хлорування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: