Синоптик розповів, чи повернеться тепло в Україну

Читать на русском
У жовтні українців ще порадують теплі дні без дощів та сильного вітру. Але потім стане сиро, поступово буде знижуватися температура повітря.

Цього року другого «бабиного літа» не буде, але жителів України ще порадують теплі дні без дощів та сильного вітру.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив народний синоптик Леонід Горбань, передають «Факти».

Синоптик дав прогноз погоди в Україні на жовтеньУ жовтні прогнозують перші заморозки. Місяць буде дощовим. У листопаді можливі легкі морози з відлигами, а грудень буде дуже теплим.

«Бабиного літа вже не буде, воно минуло. Починається воно 28 серпня, в день Успіння Пресвятої Богородиці, й триває до 11 вересня. Це молоде бабине літо. Після нього ще на семиденку настає старе бабине літо, але вже закінчилося й воно», – сказав він.

За словами синоптика, обидва «бабиних літа» ніколи не бувають або сухими, або мокрими. Природа чергує погоду.

«Якщо перше з ясною погодою, то друге з дощами. І навпаки», – додає Горбань.

Однак, за його словами, на початку жовтня ще можливо буде тиждень теплої погоди, коли температура повітря підніметься до 19-21 градуса тепла. Багато хто помилково називає це «бабиним літом».

Потім починається осінь. Стане вогко, поступово знижуватиметься температура повітря. В середині-наприкінці жовтня вже можливі заморозки.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в Карпатах, на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей, випав перший сніг.

Також за прогнозами в жовтні в Україні буде значне зниження температури й перші заморозки.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що Європу та Україну взимку накриють антициклони, які змінюватимуться буранами й арктичними морозами. Перші холоди прогнозують внаприкінці листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: