Синоптики дали прогноз на зиму в Україні

Читать на русском
Вчені говорять, що зима буде дуже холодною й сніжною, а циклони зміняться сніговими буранами та антициклонами.

Європу та Україну взимку накриють антициклони, які змінюватимуться буранами та арктичними морозами. Перші холоди прогнозують наприкінці листопада.

Як пише «Слово і Діло», синоптики стверджують, що відбудеться це через настання періоду зниження сонячної активності та зміни напрямку потоків повітряних мас, передають АиФ.

Синоптики попередили про заморозки в КиєвіУже в ніч на 26 вересня температура повітря на поверхні ґрунту опуститься до 0... +5 градусів.

Першими про важку зиму повідомили британські кліматологи, які виявили підвищення температури в Атлантиці на частки градуса й розрахували відхилення океанських течій, напрямки повітряних потоків, які не віщують нічого хорошого.

Синоптики впевнені, що зміни вже почалися й підтвердження тому – урагани, які один за одним надходять на південне узбережжя США, Антильські острови тощо. Це поки що літньо-осінні аномалії, але й зимові на підході. Крім зміни клімату, масла у вогонь додасть і зниження сонячної активності, що загрожує Європі морозами в 25-30 градусів, часом до мінус 35-40.

В Україні люті морози дійдуть до лінії Одеса-Дніпро-Харків.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в Карпатах, на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей, випав перший сніг.

Також за прогнозами в жовтні в Україні буде значне зниження температури та перші заморозки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: