США виділили 250 мільйонів Україні

Читать на русском
Схвалений Палатою представників Конгресу США кошторис на 50 мільйонів доларів перевищує бюджет-2018 для відповідних програм підтримки України.

Палата представників Конгресу США схвалила проект бюджету Пентагону на 2019 рік, в якому було передбачене збільшення допомоги Україні на безпеку в 250 мільйонів доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це в четвер, 27 вересня, повідомляє прес-служба посольства України в США у Facebook.

РНБО ухвалила основні параметри оборонного бюджету-2019Рада національної безпеки і оборони України затвердила основні параметри оборонного бюджету України на 2019 рік.

Зазначено, що Палата представників схвалила раніше узгоджений із Сенатом проект закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік, який передбачає 250 мільйонів доларів для допомоги з безпеки України.

«Цьогорічний кошторис на 50 мільйонів доларів перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки нашої держави», – йдеться в повідомленні.

У законопроекті наголошується, що 250 мільйонів виділяються в тому числі на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь і логістичної підтримки, заміну раніше наданих озброєнь чи військових товарів. Перелік видів допомоги містить також розвідувальну підтримку Збройних сил України.

«Для набуття чинності закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік має бути підписаний президентом США», – зазначили в прес-службі.

Раніше Сенат США схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачається виділення 250 мільйонів доларів допомоги Україні на потреби з безпеки.

Повідомлялося, що Сенат США ухвалив законопроект про бюджет Пентагону на 2019 фінансовий рік у розмірі 716 мільярдів доларів.

Нагадаємо, військовий бюджет США на 2018 рік становив майже 700 мільярдів доларів. Документ передбачав виділення 4,6 мілярда доларів європейським союзникам із НАТО в межах протидії російській загрозі. Також окремим рядком передбачалося виділення 350 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: