Глава парламенту Молдови призначив міністрів замість президента

Читать на русском
Сильвія Раду стала новим міністром охорони здоров'я, а Міністерство сільського господарства очолив Ніколае Чубука.

Голова парламенту Молдови Андріан Канду підписав укази про призначення двох міністрів.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker у вівторок, 25 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Конституційний суд Молдови просять відсторонити ДодонаДодон двічі відмовився призначити на посади міністрів охорони здоров'я і сільського господарства Сільвію Раду і Миколу Чубука.

Сильвія Раду стала новим міністром охорони здоров'я, а Міністерство сільського господарства очолив Ніколае Чубука.

Канду також різко прокоментував відмову президента призначити Раду і Чубуку: «Хочу запитати: а навіщо нам президент і чи варто витрачати на нього гроші, якщо ми вже четвертий раз виконуємо його обов'язки?»

Нагадаємо, 24 вересня відбулося четверте відсторонення президента Молдови Ігоря Додона. У разі необхідності тимчасово виконувати його обов'язки можуть спікер чи прем'єр-міністр.

Нагадаємо, депутати від Демократичної партії Молдови звернулися до Конституційного суду з вимогою констатувати обставини, за яких необхідно призначити тимчасового виконувача обов’язків президента замість чинного голови держави Ігоря Додона.

Торік у жовтні завдяки рішенню КС без підпису президента спікер парламенту Андріан Канду призначив міністром оборони Еуджена Стурзу.

Пізніше КС «відключив» президента в січні 2018 року, щоб спікер в обхід глави держави підписав укази про призначення сімох членів уряду.

Втретє КС дозволив тимчасово відсторонити президента, тому що Додон відмовився схвалити закон про заборону ретрансляції в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: