Омелян розкрив деталі запуску першого українського автобану

Читать на русском
Німеччина розглядає можливість фінансування будівництва першого автобану в Україні. Омелян не виключає, що першим автобаном буде дорога Маріуполь-Запоріжжя.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що результатом його відвідин Німеччини минулого тижня стали розширені переговори про можливість виділення коштів на будівництво автодороги за всіма стандартами Євросоюзу на ділянці Маріуполь-Запоріжжя.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Омелян заявив, що провів зустріч із федеральним міністром економіки та енергетики Пітером Альтмаєром і обговорив із ним питання подальшої співпраці.

«Німецька сторона розглядає можливість виділення фінансування на автодорогу в Східній Україні. Ймовірно, це буде шлях Маріуполь-Запоріжжя. І він стане першим справжнім автобаном в Україні, збудованим за всіма вимогами ЄС», – зазначив міністр.

Крім того, він звернувся до німецьких колег із проханням про розгляд можливості допомоги Краматорську щодо відновлення й розвитку інфраструктури цього міста.

Нагадаємо, Омелян анонсував будівництво українського відрізку автомагістралі, що дозволить з'єднати дорогою швидкісного руху Гданськ з Одесою.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян дав «Слову і Ділу» інтерв'ю, в якому розповів про безпеку на дорогах, ситуацію з УЗ та своє майбутнє після каденції міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: