США хочуть обмежити видачу грін-карток мігрантам

Читать на русском
Адміністрація США оголосила про ініціативу, спрямовану на посилене обумовлення видачі віз і грін-карток прийнятим на прожиття легально в країні мігрантам.

США можуть посилити контроль над процедурою видачі віз і грин-карток уже обжитим легально в Сполучених Штатах мігрантам.

З такою ініціативою виступило Міністерство внутрішньої безпеки, передає «Слово і Діло».

США все менше відмовляють українцям у візахКількість відмов громадянам України у гостьових візах (B-visas) для поїздок в США дещо знизилася порівняно з 2016 роком.

Відомство представило 447-сторінковий документ, що передбачає відмову здобувачам у раніше отримуваній соціальній підтримці, у тому числі недоступніть медичних послуг за програмою Medicaid, талонів на харчування чи соціального житла.

У деяких випадках від претендентів затребують 10 тисяч доларів застави при розгляді заяви. Подібними заходами влада хоче отримати гарантію, що здобувач зможе самостійно себе забезпечувати.

Ініціативі належить пройти публічне обговорення, що може забрати близько року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп виступає із жорсткою критикою міграційного законодавства. Раніше американський лідер звинуватив Мексику в безконтрольній міграційній політиці.

З 1 травня 2017 року Служба громадянства та імміграції США почала випуск нових грін-карт із системою захисту від підробки.

Серед особливостей грін-карти нового зразка стала унікальна графіка і колірна палітра, зображення статуї Свободи в переважно зелених тонах, голографічні зображення, а також друк фото власника з обох сторін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: