Киянам знову підвищать тарифи на холодну воду

Читать на русском
Тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в столиці в цьому році може зрости на 17,2% - до 19,6 гривні за кубометр.

У Києві тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в поточному році може зрости на 17,2% - до 19,6 гривні за кубометр.

Про це в п'ятницю, 21 вересня, повідомляє прес-служба Київводоканалу, пише Слово і Діло.

Зокрема, зазначено, що 18 вересня відбулося обговорення проектів постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) щодо коригування тарифів Київводоканалу на 2018 рік.

Згідно з проектом постанови, розмір тарифу на централізоване постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) може скласти 19,596 гривні за кубометр, тоді як зараз тариф становить 16,716 гривні.

Як повідомляється, перегляд обумовлений зростанням вартості електроенергії, реагентів, податків, а також необхідністю підвищити заробітні плати на підприємстві.

Також, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтвердив, що ціни на газ зростуть.

Скільки заборгувало населення за комуналку в 2017 роціДержстат стверджує, що найбільшими боржниками є Дніпропетровська, Харківська області та Київ. Натомість в Івано-Франківській і Рівненській областях до кінця року зафіксована переплата за ЖКП.

За його словами, підвищення, ймовірно, зрівняє ціну на газ для населення та для промисловості.

Відзначимо, раніше ЗМІ повідомили, що влада на переговорах з МВФ погодилася з жовтня підвищити ціни на газ на 23,5%. Схожий прогноз також давав Національний банк.

Скільки українці заборгували за комуналку за підсумками 2017 року – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: