Україна потрапила до топ-5 антирейтингу з туберкульозу

Читать на русском
Україна потрапила до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією із найбільших у світі.

Україна, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, увійшла в п'ятірку країн з найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу з розширеною резистентністю.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 20 вересня, з посиланням на звіт ВООЗ повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ України в Facebook.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«ВООЗ повідомляє, що Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є одним з найбільших у світі. Крім того, Україна увійшла до п'ятірки країн з найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу з розширеною резистентністю - +1097 випадків у 2017 році», - йдеться в повідомленні.

У той же час, за даними відомства, показники захворюваності мають тенденцію до зниження. Так, за останні роки спостерігається зниження кількості нових випадків туберкульозу на 10% і зменшення на 3% кількості випадків мультирезистентного туберкульозу серед нових випадків.

При цьому у відомстві зазначили, що в усьому світі туберкульоз є однією з перших десяти причин смерті. На цю недугу щороку страждають мільйони людей.

Раніше повідомлялося, що Україна знаходиться на другому місці в Європі з захворюваності на туберкульоз.

Нагадаємо, про загрозу спалаху туберкульозу на Донбасі попереджав спецпредставник Держдепу США Курт Волкер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: