Безпілотник США провів чергову розвідку на Донбасі

Читать на русском
Американський безпілотник RQ-4B Global Hawk здійснив багатогодинний політ в районі лінії розмежування на Донбасі.

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk в середу, 19 вересня, зробив другий за останні три дні багатогодинний політ в районі лінії розмежування на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.   За їхніми відомостями, дальній американський безпілотник, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом більше шести з половиною годин курсував по дузі уздовж лінії розмежування з ДНР і ЛНР. Він здійснював політ на відстані 70-80 км на північ від лінії розмежування і висоті близько 15-16 тисяч метрів, перебуваючи в контрольованому Києвом повітряному просторі.   При цьому американський розвідник не менше п'яти разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км де межує з Луганською областю України районам Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії. В той момент розвідник знаходився над Новопсковським районом Луганської області України.

В ході попереднього польоту на Донбасі, який здійснював американський безпілотник 17 вересня, він курсував уздовж лінії розмежування протягом десяти годин.

Раніше спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер охарактеризував поточну стадію конфлікту в Донбасі як «гарячу війну».

Нагадаємо, в ООН озвучили число загиблих на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: