Трамп прокоментував катастрофу з Іл-20

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп назвав надзвичайно сумним інцидент з російським військовим літаком Іл-20, збитим ввечері в понеділок над Середземним морем.

Президент США Дональд Трамп назвав надзвичайно сумним інцидент з російським військовим літаком Іл-20, збитим ввечері в понеділок над Середземним морем.

Про це він заявив у вівторок, 18 вересня, під час прес-конференції в Білому домі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає «Слово і Дело».

«На основі вивчення фактів можна зробити висновок, що Сирія збила російський літак», - зазначив він. Голова американської адміністрації додав, що висновок про відповідальність він зробив, грунтуючись на первинних даних, передає ТАСС.

Іл-20 зник з радарів увечері 17 вересня по шляху на авіабазу Хмеймім.

Нагадаємо, в Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїль, які завдавали авіаудари по цілях в провінції Латакія.

РФ розцінила дії Ізраїлю як «ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь».

Як відомо, російський літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем в ніч на 18 вересня. Загинули 15 російських військових.

Ізраїль заявив, що покладає повну відповідальність за збиття російського літака на режим Башара Асада.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у зв'язку з катастрофою Іл-20 в небі над Латакією буде вжито додаткових заходів, що забезпечують безпеку російських військовослужбовців і військових об'єктів в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: