Банки підвищили ставки за депозитами для всіх валют

Читать на русском
Протягом останнього тижня українські банки підвищували ставки за депозитами для всіх валют. Зростання ставок спостерігається вже третій тиждень поспіль.

Протягом останнього тижня українські банки підвищували ставки за депозитами для всіх валют. Зростання ставок спостерігається вже третій тиждень поспіль.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить огляд актуальних депозитних програм в банках України проведений liga.net.

Так, за минулий тиждень підвищили прибутковість вкладів Альфа-Банк, ПУМБ і Ощадбанк.

Середні ставки за депозитами в гривні

Максимально подорожчали гривневі вклади періодом понад рік (на 0,11 п.п. - до 12,76%). Дохідність заощаджень терміном від 3 до 6 місяців піднялася на 0,09 п.п. і становить 12,31% річних. Вклади на термін від півроку до року зросли в ціні на 0,08 п.п. - до 13,20% річних.

Середні ставки за депозитами в доларах

Середня процентна ставка за депозитами в доларах синхронно зросла для термінів від 3 до 6 місяців і понад 12 місяців (на 0,01 п.п. - до 2,08% і до 2,82% річних відповідно).

Середні ставки за депозитами в євро

Безстрокові заощадження в євро пропонують 0,58% річних, а вклади на період до 1 місяця - 0,61% річних. Дохідність депозитів терміном від 1 до 3 місяців становить 1,02% річних. При цьому, вклади періодом від 3 до 6 місяців впали в ціні на 0,01 п.п. і пропонують 1,46% річних. А от середня ставка за депозитами на термін від 6 до 12 місяців зросла на 0,02 п.п. - до 1,85% річних. Заощадження періодом понад рік подорожчали на 0,05 п.п. - до 2,07% річних.

Раніше повідомлялося, що процентні ставки за доларовими депозитами в Україні знизилися.

З квітня по червень кошти населення в банках зросли більш, ніж на 17 млрд гривень, що на 21 відсоток більше, ніж минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: