В Україні знизилися процентні ставки за доларовими депозитами

Читать на русском
За останній тиждень середні процентні ставки за депозитами в доларах впали. У той же час, заощадження в гривні трохи зросли в ціні.

За останній тиждень середні процентні ставки за депозитами в доларах впали. У той же час, заощадження в гривні трохи зросли в ціні. А серед заощаджень в євро не спостерігалося значних змін.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить огляд актуальних депозитних програм в банках України, передає liga.net.

Українські банки підвищили ставки за депозитамиЗа останній тиждень в українських банках середні процентні ставки по депозитах зросли для всіх валют.

Середні ставки за депозитами в гривні

Гривневі вклади синхронно подорожчали на терміни від 1 до 3 місяців і від 3 до 6 місяців (на 0,01 п.п. - до 10,12% і до 12,12% річних відповідно). Депозити періодом понад рік впали в ціні на 0,01 п.п. і пропонують 12,50% річних.

Середні ставки за депозитами в доларах

Лідерами падіння прибутковості стали вклади в доларах на період понад рік, їх вартість знизилася на 0,09 п.п. і становить 2,76% річних. Синхронно подешевшали депозити терміном від 1 до 3 місяців і від 6 до 12 місяців (на 0,01 п.п. - до 1,13% і до 2,55% річних відповідно).

Середні ставки за депозитами в євро

Середні процентні ставки за депозитами в євро залишилися на минулому рівні. Безстрокові заощадження пропонують 0,58% річних, вклади на період до 1 місяця - 0,61% річних. Вартість депозитів терміном від 1 до 3 місяців становить 0,93% річних, а від 3 до 6 місяців - 1,42% річних. Прибутковість заощаджень на період від півроку до року становить 1,82% річних. Змінилися в ціні лише вклади на термін понад рік, їх вартість знизилася на 0,09 п.п. до 2,00% річних.

Нагадаємо, українці почали більш охоче зберігати гроші на депозитах.

Також в НБУ підрахували прибуток банків за півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: