Правоохоронці відреагували на заворушення під ГПУ

Читать на русском
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за двома статтями Кримінального кодексу.

Поліція відкрила два провадження за фактом заворушення під Генеральною прокуратурою України, яке сталось у понеділок, 17 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служжба Головного управління Національної поліції у Києві.

Біля будівлі ГПУ відбулися заворушення: фоторепортажПід будівлею ГПУ в Києві проходять протести. Активісти розбили вікна і спалили сміттєвий бак. Фотограф Слова і Діла була на місці подій.

«За фактами подій під ГПУ відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (Хуліганство)», - йдеться у повідомленні.

Раніше у поліції заявили про 7 постраждалих поліцейських внаслідок заворушення під Генеральною прокуратурою України.

Відзначимо, біля ГПУ протестують активісти з вимогою відставки заступника генпрокурора Євгенія Єніна. Активісти вимагають відставки Єніна через те, що той видав ФСБ бійця кавказького спротиву, українського комбатанта Тимура Тумгоєва.

Додамо, раніше під стінами Ради активісти вимагали розслідувати напад на Гандзюк.

В акції взяли участь правозахисники, громадські активісти, юристи та журналісти-розслідувачі. Кожен з них тримав в руках літери, які складалися у напис «Хто замовив Катю Гандзюк?». Потім вони запалили файєри та димові шашки червоного кольору і перевернули карточки з літерами - з'явився надпис: «Вже 36 днів без відповідей».

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало фоторепортаж неспокійного понеділка біля стін Генпрокоратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: