Ураган наблизився до східного узбережжя США

Читать на русском
Ураган Флоренс стукає у вікна до американців. Синоптики кажуть, що  швидкість вітру впала і інтенсивність шторму ослабла до другої категорії, але з дому краще не виходити.

До східного узбережжя Сполучених Штатів Америки впритул підійшов потужний ураган «Флоренс».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Голос Америки».

Як повідомляється, першими під удар стихії потраплять прибережні міста штату Північна Кароліна. Очікується, що ураган викличе рясні опади і призведе до затоплення великих територій.

Синоптики попереджають, що він може призвести до катастрофічних наслідків.

«_Навіть незважаючи на те, що швидкість вітру впала і інтенсивність шторму ослабла до другої категорії, будь ласка, не втрачайте пильності___», - закликав місцевих жителів адміністратор Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) у Вашингтоні Брок Лонг.

За його словами, штормовий приплив може стати «найбільш серйозною проблемою». Він попросив жителів узбережжя Північної та Південної Кароліни прислухатися до попереджень про евакуацію.

Раніше стало відомо, що на атлантичне узбережжя США насувається потужний ураган. У НАТО вже змінили програму церемонії передачі повноважень командувача трансформації, яка повинна була відбутися на борту авіаносця 13 вересня, через ураган «Флоренс».

Також у зв'язку з наближенням урагану американські штати Північна Кароліна, Південна Кароліна і Вірджинія оголосили надзвичайний стан.

Президент США Дональд Трамп під час наради в Білому Домі заявив, що насувається на східне узбережжя країни ураган є одним з найсильніших за останні десятиліття.

Нагадаємо, над півднем та сходом Криму пройшовся ураган зі зливою. Як результат, вулиці прибережних міст, зокрема Ялти та Феодосії, перетворилися на річки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: