Туреччина перекидає в Ідліб війська і зброю

Читать на русском
Зазначається, що Анкара направила в Ідліб десятки бронемашин і танків, а також сотні бійців спецназу.

Туреччина зміцнює свої позиції у сирійській провінції Ідліб, яка знаходиться під контролем сил, що протистоять Дамаску.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на джерела в Туреччині, а також серед сирійської опозиції.

Сирійська і російська авіація завдали ударів по ІдлібуУнаслідок авіаударів у провінціях Хама та Ідліб загинули п'ять мирних жителів, ще семеро отримали поранення.

Зокрема, за словами високопоставленого співрозмовника в силових структурах, турецькі військові зміцнили 12 блокпостів усередині Ідлібу, при цьому три інших турецьких джерела повідомили лише про те, що військові і зброя були спрямовані на кордон між двома країнами.

«У нас є там військова присутність, і якщо на (нас, - ред.) нападуть, ми будемо розглядати це як атаку на Туреччину, піде відповідна військова відповідь», - відзначило джерело агентства.

Крім того, Мустафа Серадж, якого Reuters називає «високопоставленим сирійським повстанцем», заявив, що Анкара направила в Ідліб десятки бронемашин і танків, а також сотні бійців спецназу.

«Турецькі сили в Сирії отримали потужне підкріплення, їх точки спостереження, по суті, стали постійними військовими базами», - зазначив він.

Джерела агентства в рядах сирійської опозиції також повідомили, що Анкара збільшила поставки в цей сирійський регіон. За їх словами, Туреччина постачає в тому числі боєприпаси.

Співрозмовники агентства підкреслили, що наступ урядових сил на Ідліб спровокує гуманітарну кризу на турецькому кордоні.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що ситуація у Сирії знову стає критичною.

Раніше Ердоган заявив, що наступ сирійських урядових сил у провінції Ідліб може привести до гуманітарної катастрофи і створити загрозу для безпеки Туреччини, Європи та інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: