Спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріл житлового кварталу в Майорську

Читать на русском
Унаслідок обстрілу житлового кварталу з кулеметів був пошкоджений третій поверх п'ятиповерхового житлового будинку.

Бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий район Майорська. Обстріл був зафіксований спостережною місією ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 11 вересня, повідомляє прес-центр штабу ООС із посиланням на інформацію від української сторони СЦКК.

«7 вересня СММ ОБСЄ зареєструвала обстріл Майорська із застосуванням великокаліберних кулеметів, в результаті якого було пошкоджене житлове приміщення на 3-му поверсі 5-поверхового будинку. Українська сторона СЦКК відправила групу спостереження для перевірки та фіксації факту пошкодження цивільних будинків за результатами обстрілів», – ідеться в повідомленні.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, оприлюдненого 10 вересня, на непідконтрольній Києву території в районі населеного пункту Хрустальний зафіксоване важке озброєння – 8 одиниць 122-мм РСЗВ БМ-21 «Град» збройних формувань РФ, розміщених із порушенням ліній відведення.

Зазначається, що сепаратисти продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на територіях, які контролюють. Так, 8 й 9 вересня вони не перешкоджали представникам СММ ОБСЄ проводити моніторинг у районах населених пунктів Верхньошироківське, Південна Ломуватка та Хрустальний.

Також наголошується, що протягом 10 вересня незаконні збройні формування 24 рази порушували режим припинення вогню на Донбасі, при цьому тричі застосовувалися 120-мм та 82-мм міномети, заборонені Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні ООС зафіксували три обстріли, один військовий загинув, один поранений.

Декількома днями раніше в «ДНР» анонсували масштабні навчання. Будуть задіяні понад чотири тисячі осіб особового складу та понад 300 одиниць військової техніки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: