Карта ООС: ситуація на сході України на 10 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували вогневі провокації в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. Ворожа активність і далі спостерігалася на Донецькому напрямку.

Загалом протягом 9 вересня в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 25 порушень режиму тиші.

Бойових втрат протягом минулої доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Противник 5 разів прицільно застосовував по позиціях Українських військових гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння поблизу н.п. Золоте, Південне, Світлодарськ, озброєння БМП – в районі Кримського.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 20 разів вели провокаційні обстріли в бік наших захисників.

Переважно ворог застосовував тут гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Тривалі вогневі провокації зафіксовано в районі н.п. Новомихайлівка, Верхньоторецьке, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине, Лебединське, Мар’їнка. Окрім цього, тричі ворог вів вогонь по захисниках Павлопіля, та по чотири рази в бік оборонців Водяного та Гнутового. Вдень в районі Водяного та ввечері поблизу Лебединського наші захисники фіксували розриви ворожих мін. Загалом окупанти випустили 20 мін калібру 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України декілька разів адекватно придушували ворожу активність, не порушуючи Мінських угод.

Обстановка станом на сьогодні, 10 вересня

З початку цієї доби зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Після 07:00 поблизу Кримського на Луганському напрямку ворог прицільно розпочав обстріл з озброєння БМП. Адекватна відповідь захисників України з піхотного озброєння примусила ворога до дотримання тиші.

На Донецькому напрямку ворожі обстріли зафіксовано вночі поблизу Широкиного та Водяного. Тут противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Від початку поточної доби бойових втрат серед Українських військових немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: