Клімкін відкрив українське генконсульство в канадському Едмонтоні

Читать на русском
У столиці канадської провінції Альберта Едмонтоні відкрили генеральне консульство України.

У столиці канадської провінції Альберта Едмонтоні відкрили генеральне консульство України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Також повідомляється, що на відкритті третьої української дипломатичної установи у Канаді був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Цим самим Україна визнає особливу роль, яку відіграла українська громада на Заході Канади, а також відкриває двері для торгівельних та інвестиційних контактів», – заявив Клімкін.

Зазначено, що генеральне консульство в Едмонтоні стало першим, яке Україна відкрила після початку російської агресії. До цього часу в Канаді працювали українське посольство в Оттаві та консульство в Торонто.

«Це прагматичне рішення: воно спирається на географію і на могутній бізнес-потенціал, який є в Альберті. Але це й емоційне рішення: ми повертаємо борг перед українцями Прерій, які поколіннями будували Канаду, зберігаючи мрію про незалежну Україну», – повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За інформацією МЗС, у провінції Альберта проживає понад 350 тисяч канадців українського походження. Новоутворене Генеральне консульство обслуговуватиме інші провінції Західної Канади – Саскатчеван, Британську Колумбію, а також Юкон та Північно-Західні Території.

Раніше стало відомо, що 7 вересня Україна відкриє генконсульство в канадському місті Едмонтоні. Зараз Україна має диппредставництва в трьох містах Канади: посольство та консульство в Оттаві, генконсульство в Торонто й почесне консульство у Ванкувері.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд скасувала робочу поїздку в Україну.

Плани довелося корегувати через «неймовірну» угоду США щодо торгівлі з Мексикою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: