Україна відкриває ще одне консульство в Канаді

Читать на русском
Генеральне консульство України в провінції Альберта розпочне роботу вже з наступного тижня.

Україна відкриє генконсульство в канадському місті Едмонтон 7 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє «Інтерфакс-Україна» в четвер, 30 серпня.

Україна відкриє в Польщі ще одне консульствоКількість українців, які відвідують консульські установи в Польщі, зросла в десятки разів.

«7 вересня цього року ми плануємо прийняти першого громадянина України в Едмонтоні й цим розпочати роботу українського генерального консульства в провінції Альберта», – сказав посол.

Шевченко зазначив, що таким розширенням буде забезпечена присутність України в західній частині Канади.

«Захід Канади – це, можна сказати, український край: 15% українців налічується в Манітобі, 14% – у Саскачевані, 13% – у Альберті. Ми говоримо про сотні тисяч канадців українського походження, тому дуже важливо, щоб вони бачили українську присутність. Якщо ви живете у Ванкувері чи в Калгарі, щоб дістатися до нашого консульства в Торонто, будуть потрібні сотні, а то й тисячі доларів, а також кілька днів часу», – пояснив Шевченко.

Посол висловив надію, що відкриття консульства буде важливим і для налагодження контактів із бізнесом.

Зараз Україна має диппредставництва в трьох містах Канади: посольство й консульство в Оттаві, генконсульство в Торонто та почесне консульство у Ванкувері.

Нагадаємо, у вересні 2017 року стало відомо про підготовку відкриття генерального консульства України в Едмонтоні. Про це за результатами переговорів з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо повідомив президент України Петро Порошенко.

Раніше цього тижня стало відомо, що міністр закордонних справ Канади Христя Фриланд скасувала візит в Україну. Вона відправиться до Вашингтона, щоб продовжити переговори у сфері торгівлі, після вдалої угоди США та Мексики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: