Прописаної вимоги проводити референдум щодо вступу до НАТО ніде немає – Климпуш-Цинцадзе

Читать на русском
Обов’язкової умови проведення референдуму для вступу країни до НАТО немає, все залежить від політичного рішення кожної окремої країни.

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю «Слову і Ділу» розповіла, чи потрібно в Україні проводити референдум, щоб вступити до НАТО.

За словами Климпуш-Цинцадзе, обов’язкової умови проведення референдуму для вступу країни до НАТО немає, все залежить від політичного рішення кожної окремої країни.

Ідею вступу до НАТО, на переконання віце-прем’єра, підтримують українці, які виходили на Майдан, ті, хто зараз бореться з російською агресією, а також ті, хто втратив свої домівки на Донбасі та в Криму й змушені були переїхати, стати внутрішньо переміщеними особами.

«Я переконана, що цей консенсус уже збудований усередині України. І я би почекала насамперед до того, щоб ми змінили закон «Про референдум». Тому що ми пам’ятаємо, в який спосіб, як і для яких цілей він ухвалювався за часів Януковича. Не думаю, що це сьогодні є той інструмент – принаймні в тому виконанні, в якому він зараз існує, – яким демократична держава могла б послуговуватися», – підсумувала віце-прем’єр.

Повну версію інтерв’ю Іванни Климпуш-Цинцадзе читайте на аналітичному порталі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: