У Кишиневі проходить багатотисячний мітинг

Читать на русском
Організатори акції повідомляють, що в затриманих автобусах перевозилися експонати тематичної виставки, прапори та інший інвентар.

Декілька тисяч представників руху уніоністів - прихильників об'єднання Молдови і Румунії - вийшли на мітинг у центрі Кишинева.

Про це повідомляє Newsmaker, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, присутні - учасники Маршу об'єднання, який стартував 1 липня в Румунії, в місті Алба-Юлії.

Учасники подолали близько 1,3 тисячі кілометрів, пересуваючись пішки, і сьогодні, 1 вересня, планували завершити ходу мирним мітингом на кишинівській площі Великих Національних Зборів.

Мітинг перетворився в акцію протесту після того, як декілька автобусів із інвентарем для мітингу було затримано на в'їзді в місто, зазначає видання. Повідомляється, що організатори ініціювали марш, який відправився по проспекту Штефана чел Маре, ймовірно - за затриманими автобусами. Ще частина учасників акції залишилася на площі.

«Ми будемо тут чекати, скільки знадобиться, хоч до завтра, поки влада не відреагує і не пропустить автобуси. Ми не влаштовували диверсій і не порушували громадський порядок, тому просимо правоохоронні органи діяти відповідно до закону», - заявив зі сцени член Партії національної єдності Костянтин Кодряну.

Організатори акції повідомляють, що в затриманих автобусах перевозилися експонати тематичної виставки, прапори та інший інвентар.

Нагадаємо, 27 серпня в Кишиневі силою розігнали антиурядову акцію протесту. Також наголошується, що кілька учасників протесту в підсумку звернулися за допомогою до медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: