Вбивство Захарченка: ЗМІ дізналися нові подробиці вибуху

Читать на русском
Для того, щоб закладений в кафе вибуховий пристрій спрацював, потрібно було зробити один дзвінок.

Вибуховий пристрій, в результаті підриву якого в одному з кафе Донецька загинув глава терористичної «ДНР» Олександр Захарченко, за попередніми даними, було закладено в люстру або торшер.

Про це повідомляє «Коммерсант» з посиланням на власні джерела, передає Слово і Діло

Як повідомляється, для того, щоб б вибуховий пристрій спрацював, досить було подзвонити по телефону.

У силових структурах виданню розповіли, що так встановити вибухівку можна було тільки за допомогою «своїх».

Видання нагадує, що кафе «Сепар» належало начальнику охорони глави Захарченко, в ньому часто бували «високопоставлені гості», а тому заклад ретельно охоронялося.

Так, посібників злочину шукають серед найближчого оточення Захарченка.

За даними «Коммерсанта», людина, який призвів вибуховий пристрій в дію, в момент вибуху знаходився поруч з кафе і бачив, коли Захарченко приїхав на місце. Ватажок «ДНР» зробив дзвінок по телефону, як тільки зайшов в кафе. В даний момент перевіряється інформація про зникнення одного з охоронців Захарченка, пише видання.

Нагадаємо, 31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель Олександра Захарченка у центрі Донецька. Бойовики заявили, що в результаті вибуху Захарченко отримав смертельне поранення.

Також стало відомо, що в окупованому Донецьку затримали підозрюваних у замаху на ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченко.

Пізніше СБУ підтвердила інформацію про загибель Олександра Захарченка у Донецьку.

У Кремлі також підтвердили загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка і звинувачують Україну у його вбивстві.

У МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: