Клімкін закликав готуватися до провокацій після ліквідації Захарченка

Читать на русском
Загибель ватажка терористичної організації ДНР Олександра Захарченка може викликати нові провокації з боку Росії.

Загибель ватажка терористичної організації «ДНР» Олександра Захарченка може викликати нові провокації з боку Росії.

Так вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

«Те, що сталося в Донецьку 31 серпня, теж може вплинути на подальші дії Росії. Повинні бути до цього повністю готовими», - цитує Клімкіна Укрінформ.

Ватажка «ДНР» Олександра Захарченка вбили в Донецьку 31 серпня результаті вибуху в ресторані «Сєпар». Окупанти заявили, що затримали «українські ДРГ», причетні до вбивства. У СБУ це спростували і відзначили, що основними версіями ліквідації Захарченка є розборки на комерційній основі і зачистка свідків військового вторгнення Росії на Донбас.

Офіційні особи РФ зробили декілька випадів у бік України після ліквідації Захарченка. Спікер Державної Думи Росії В'ячеслав Володін заявив, що вбивство Захарченка «обнуляє» сенс мінських домовленостей - пакету угод щодо врегулювання ситуації на сході України. А міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що після вбивства Захарченка не може бути й мови про зустріч найближчим часом лідерів «нормандської четвірки»: президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: